فهرست مطالب

دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی - سال پنجم شماره 4 (پیاپی 20، زمستان 1386)

مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی
سال پنجم شماره 4 (پیاپی 20، زمستان 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/11/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محسن فیروزبخت، حسن افتخاری اربیلی، فرشته مجلسی، عباس رحیمی، مسعود انصاری دزفولی، منصور اسماعیل زاده صفحه 1
    زمینه و هدف
    نقص شنوایی از شایع ترین ناهنجاری های بدوتولد می باشد که متاسفانه درکشورما تاکنون مطالعه جامعی درخصوص شیوع ناشنوایی وکم شنوایی در شدت های مختلف صورت نگرفته است. با توجه و آگاهی از شیوع یک معلولیت، ابزار بسیار مفیدی برای تعیین بار آن در جامعه می باشد. در طراحی برنامه های مداخله ای جایگاه ویژه ای دارد، طرح فوق پیشنهاد و پس از تصویب اجرا گردید.
    روش کار
    در این تحقیق، ما به بررسی شیوع کم شنوایی در نوزادان مراکز استانهای کشور و همچنین نقش عوامل خطرسازی که توسط کمیته مشترک شنوایی نوزادان (JCIH) پیشنهاد شده است، پرداختیم. در این تحقیق، تعداد 76500 نوزاد متولد شده در مراکزاستانهای کشور که در طرح غربالگری شنوایی سازمان بهزیستی کشور تحت آزمون شنوایی قرارگرفته بودند با استفاده از فرمهای جداگانه ای که به همین منظورطراحی و توسط شنوایی شناس های آموزش دیده پر شد، مورد بررسی قرار گرفتند.
    نتایج
    شیوع کم شنوایی در شدت های مختلف پس ازآستانه گیری، برحسب میزان افت شنوایی به صورت کم شنوایی متوسط (db 65-40)، کم شنوایی شدید (db 90-65) و کم شنوایی عمیق (بیش ازdb 90) تفکیک وثبت گردید. از کل نوزادان مورد بررسی، 362 مورد کم شنوا تشخیص داده شدند. بنابراین، شیوع کم شنوایی در مراکز استانهای کشوربرابر 7/4 درهزار می باشد که از این تعداد، 168 مورد دارای کم شنوایی متوسط (2/2 در هزار)، 114 مورد دارای کم شنوایی شدید (5/1 در هزار) و 80 مورد دارای کم شنوایی عمیق (1/1 در هزار) بودند. میزان شیوع در استانها از 3-2 در هزار(استانهای همدان و مازندران) تا 8-7 در هزار (یزد و چهارمحال و بختیاری) متغیرمی باشد. شیوع کم شنوایی در نوزادان با سابقه خانوادگی کم شنوایی حسی- عصبی برابر 16 در هزار، در نوزادان با سابقه تعویض خون برابر 18 در هزار، در نوزادان با سابقه بستری درNICU 15 در هزار، در نوزادان با ناهنجاری های رانیوفاشیال برابر17 در هزار و درنوزادان با سابقه وزن زیر 1500 گرم در بدو تولد برابر 19 در هزار بوده است. از مجموع نوزادان مورد بررسی، 39376 پسر و 37124 دختر بودند که از این تعداد 193 نوزاد پسر(5 در هزار) و 169 نوزاد دختر (6/4 در هزار) کم شنوا تشخیص داده شدند.
    نتیجه گیری
    نتایج بدست آمده برمعقول بودن غربال گری شنوایی نوزادان در کشور حکایت دارد. با توجه به تفاوت نسبت کم شنوایی در گروه پرخطر به گروه بدون عوامل خطرساز، شنوایی مستمر در این گروه از نوزادان مورد تاکید است.
    کلیدواژگان: کم شنوائی نوزادان، شیوع کم شنوائی، کم شنوائی حسی عصبی
  • سید رضا مجدزاده، سحرناز نجات، ژاله غلامی، مصطفی قربانی، سیما نجات*، مصطفی شکوهی، کتایون ملکی، رضا یوسفی صفحه 11
    زمینه و هدف

    طی سال های اخیر انتشارات علمی در حوزه علوم پزشکی در ایران افزایش قابل توجهی یافته است و رشد تولید علم در ایران از ابتدای دهه 90 میلادی بیشترین رشد را در منطقه خاورمیانه داشته است. در این بین دانشگاه علوم پزشکی تهران که 12% اعضای هیئت علمی در بخش علوم پزشکی کشور را دارا است، سهم مهمی را در پژوهش علوم پزشکی کشور ایفا می کند. سوال این است که رفتار محققین در این دانشگاه به لحاظ مشارکت در انجام تحقیق چگونه است؟ چه عواملی بر این رفتار تاثیر می گذارد؟

    روش کار

    نمونه تحت بررسی کلیه طرح های تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده اند که در سال 1383 از منابع داخل و یا خارج از دانشگاه تامین اعتبار شده و تا زمان انجام این بررسی تمام شده وگزارش نهایی ارایه گردیده بود (315 طرح). فرم گردآوری داده های طرح برای 301 پرونده تکمیل شد. از طرفی پرسش نامه پژوهشگران برای محققین اصلی این طرح ها ارسال شد و در نهایت پرسشنامه 208 نفر از محققین گردآوری شد. از آزمون های معمول آماری (فراوانی نسبی، آزمون مربع کای، آنالیز واریانس و رگرسیون خطی با چند متغیر مستقل به شیوه Enter برای ارزیابی عوامل موثر بر امتیاز مشارکت افراد) استفاده شده و با نرم افزار SPSS ویرایش5/11انجام شده است. همچنین تحلیل شبکه همکاری مجریان و همکاران اصلی بر روی داده های حاصل از فرم گردآوری داده های طرح و با استفاده از نرم افزار UNICET انجام پذیرفته و در آن ارتباط هر یک از واحدهای دانشگاه با یکدیگر بررسی شده است.

    نتایج

    تنها 2/2% از طرح های دانشگاه علوم پزشکی تهران که در سال 1383 قرارداد آن ها نتظیم شده است، همکاری فردی را به عنوان مجری مشترک و یا همکار اصلی از سایر سازمان های غیر دانشگاهی داشته است. این نسبت مشارکت با سایر دانشگاه به 5/2% طرح ها می رسد. از بین انواع طرح ها، پژوهش های نظام بهداشتی وضعیت بهتری از نظر مشارکت نشان می دهند. عامل مهم دیگر در امتیاز مشارکت که از رگرسیون خطی انجام شده بدست آمده «نحوه انتخاب موضوع تحقیق» است. مراکز تحقیقاتی تنها با دانشکده پزشکی و بهداشت طرح مشترک دارند و همه طرح های دانشکده توانبخشی در داخل همان دانشکده تعریف می شوند و کلا همکاری با سایر واحدهای دانشگاه ندارند.

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر نشان داد که مشارکت طرح های دانشگاه علوم پزشکی با سازمان های خارج از دانشگاه و سایر دانشگاه ها اندک است. بخشی از این موضوع به ساختار پژوهش کشور باز می گردد که بر اساس منابع دولتی شکل گرفته است و حضور بخش غیردولتی در آن بسیار کم رنگ است. نکته دیگر فرصت موجود برای تعریف طرح های مشترک بین دانشگاهی است که با توجه به توان دانشگاه در این عرصه قابل طرح می باشد. همان طور که در خصوص تاثیر احتمالی مداخله بر روی پژوهش های نظام بهداشتی نشان داده شده، برای حرکت هدفمند دانشگاه امکان تاثیرگذاری سیاست ها اعمال شده چه در سطح دانشگاه و چه در سطح ملی وجود دارد. داده های این بررسی می تواند به عنوان پایه ای برای نشان دادن میزان موفقیت این مداخله ها مورد استفاده قرار گیرند.

    کلیدواژگان: همکاری، پژوهش، مشارکت
  • فاطمه رضایی، سید رضامجدزاده، سحرناز نجات، بنفشه گلستان صفحه 25
    زمینه و هدف
    مصرف سیگار یک مشکل جهانی است. در بسیاری از کشورهای صنعتی، مصرف تنباکو در حال کاهش است. داده های گزارش شده از منطقه مدیترانه شرقی حاکی از آن است که در مقابل 5 منطقه دیگر سازمان جهانی بهداشت مصرف سیگار در هر یک از کشورهای عضو کاهش نیافته است. مقابله با این چالش و مهار استفاده از تنباکو به خصوص در نوجوانان یک نیاز ضروری است. در این مطالعه علل گرایش نوجوانان 15-13 ساله به سیگار بررسی شده است.
    روش کار
    این بررسی یک مطالعه کیفی به شیوه بحث گروهی متمرکز می باشد. 6 بحث گروهی متمرکز در مدارس راهنمایی پسرانه تهران با شرکت دانش آموزان 15-13 ساله انجام شد. از روش نمونه گیری هدفمند استفاده گردید؛ دانش آموزانی که مایل به همکاری بودند و توانایی صحبت کردن داشتند، در بررسی دعوت شدند. در هر جلسه ی بحث گروهی 8-6 نفر شرکت نمودند. داده ها با استفاده از ضبط نمودن صداها جمع آوری گردیده و تم های محوری و فرعی جهت تجزیه و تحلیل مشخص شد.
    نتایج
    در این مطالعه مشخص گردید عوامل خانوادگی و اجتماعی بیشتر از عوامل فردی بر مصرف سیگار در نوجوانان تاثیر دارد. مهمترین عوامل مطرح شده شامل سیگار کشیدن اعضای خانواده، دوست سیگاری، آزادی زیاد از حد، دعوا و درگیری در منزل، طلاق والدین، عدم مشورت با والدین، در دسترس بودن و قیمت ارزان سیگار و کمبود اطلاعات در مورد مضرات سیگار می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه عوامل خانوادگی و اجتماعی در شروع مصرف سیگار بسیار موثر می باشند، مسئولین جامعه بایستی برنامه های مناسبی برای رفع مشکلات خانوادگی و اجتماعی جهت پیشگیری و کنترل مصرف سیگار ارائه دهند.
    کلیدواژگان: سیگار، نوجوانان 15، 13 ساله، بررسی کیفی
  • مریم شکوهی، سیدعلی کشاورز، سید رضامجدزاده، فریدون سیاسی صفحه 35
    زمینه و هدف
    سرطان پستان شایع ترین سرطان در زنان می باشد. میزان بروز آن دائم در حال افزایش است و با وجود پیشرفت در روش های درمانی مرگ و میر ناشی از آن هنوز هم بالاست.
    روش کار
    در این مطالعه موردی - شاهدی 110 بیمارمبتلا به سرطان پستان(بین20 تا 60 سال)با 110 شاهدی که از نظر سن و جنس با هم همسان شده بودند مورد مقایسه قرار گرفتند.موردها زنانی بودند که حداکثر یکسال از تشخیص سرطان پستانشان می گذشت و گروه کنترل زنانی بودند که هیچ سابقه ای از سرطان، بیماری های زنان، هورمونی یا گوارشی نداشتند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های عمومی وپرسشنامه تکرر غذای(FFQ) نیمه کمی استفاده شد. نسبت برتری(Odds Ratio) محاسبه گردید و روش های آماری رگرسیون لجستیک و منتل - هنزل مورد استفاده قرار گرفتند.
    نتایج
    نسبت برتری (با 95 درصد فاصله اطمینان)برای چربی تام، اسیدهای چرب اشباع، اسیدهای چرب با یک پیوند دوگانه، اسیدهای چرب با چند پیوند دوگانه، کلسترول، پروتئین و کربوهیدرات به ترتیب 97/1(67/3-062/1)، 19/1(14/2-64/0)، 2/2(13/4-17/1)، 11/4(65/7-2/2)، 45/0(83/0-25/0)، 87/0(89/1-4/0)و91/0(87/1-44/0)بود.
    نتیجه گیری
    سالها طول می کشد تا عوامل رژیمی که در سبب شناسی سرطان پستان دخالت دارند نتایج بیماریزا را بر روی بافتها به جا بگذارند با وجود این، تکرر مصرف چربی در طول یکسال گذشته روش خوبی برای محاسبهعادات غذایی فرد می باشد. مطالعه حاضر نشان می دهد که چربی تام دریافتی و انواع چربی دریافتی با سرطان پستان ارتباط دارند، چنانچه چربی تام (Total fat)، اسیدهای چرب غیر اشباع با یک پیوند دوگانه (MUFA)، اسیدهای چرب غیر اشباع با چند پیوند دوگانه (PUFA)، حتی پس از تطبیق انرژی ارتباط مثبت و معنی داری را با سرطان پستان نشان دادند. در حالیکه کلسترول ارتباط معکوس معنی داری را با سرطان پستان نشان داد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، عوامل تغذیه ای، درشت فروره
  • زهرا زمانیان اردکانی، حسین کاکویی*، محمد تقی آیت اللهی، سید مرتضی کریمیان، جبرئیل نسل سراجی صفحه 47
    زمینه و هدف

    نگاهی به آمار و برونداد های منتشره در زمینه شیوع اختلالات روانی در کشور های مختلف جهان و ایران، اهمیت و ضرورت پرداختن به بهداشت روان را مشخص تر می نماید. فشارهای روانی محیط کار از جمله عوامل استرس زاست که بر سلامت روانی پرستاران تاثیر می گذارد و می تواند به کارکرد شغلی و ایمنی آنان و مشتریان مراکز ارائه خدمات بهداشتی آسیب رساند. سلامت عمومی بویژه سلامت روان پرستاران بویژه نوبت کاران با توجه به کار در خارج از دریچه زمانی طبیعی و حساسیت شغل آنها در مراکز خدمات درمانی و سیستم مراقبت های بهداشتی اهمیت بسیار دارد.

    روش کار

    این پژوهش یک مطا لعه توصیفی – مقطعی است که در سال 85-1384 انجام شد. جامعه آماری پژوهش، پرستاران شاغل (131 مر و 1064 زن) در بیمارستانهای دولتی وخصوصی شهر شیراز و ابزار پژوهش، پرسشنامه سلامت عمومی– 28 سوالی (GHQ-28) General Health Questionnaire بود. بررسی های انجام یافته در اپیدمیولوژی اختلالات روانی در ایران با استفاده از پرسشنامه مذکور نشان دهنده این واقعیت است که میزان روایی و پایایی این آزمون با نمره برش 6 بین 84/0 تا 93/0 و با نمره برش 23 بین 68/0 تا 94/0 متغیر می باشد. در این مطالعه از روش نمره گذاری رایج و نمره برش 23 استفاده گردید.

    نتایج

    میانگین سنی پرستاران نوبت کار 08/7 ± 81/30 سال و سابقه کار آنها نیز 38 /6 ± 7 سال بود. شیوع موارد مشکوک به اختلالات روانی با استفاده از نمره برش 23 در کل و 6 در خرده مقیاس نشان داد که 7/28% پرستاران نوبت کار، مشکوک به اختلالات روانی بودند. بین شیوع موارد مشکوک به اختلال روانی و جنس و تاهل ارتباط معنا دار آماری مثبتی وجود داشت.

    نتیجه گیری

    نتایج این بررسی نیز مشابه سایر تحقیقات در این زمینه، نشان از این حقیقت دارد که مطالعه وضعیت سلامت روان شاغلین نوبت کار می تواند اطلاعات ارزشمندی را در زمینه برنامه ریزی های پیش گیری در سطوح مختلف، آموزشی مداوم، انجام معاینات دوره ای شاغلین نوبت کار، درمان و پیش گیری از بروز اختلالات روانی در اختیار سیاست گزاران، برنامه ریزان و مدیران سیستم های بهداشت و درمان کشور قرار دهد.

    کلیدواژگان: پرستاران، نوبت کار، پرسشنامه سلامت عمومی، اختلالات روانی
  • کیارش قزوینی، معصومه ملک جعفریان، محمدحسن آموزگار صفحه 55
    زمینه و هدف
    عفونتهای سوختگی بعنوان یک عفونت بیمارستانی، عامل مهمی در مرگ و میر بیماران و ناتوانی های بعد از سوختگی محسوب می شود. از آنجایی که اطلاع از باکتری های شایع ایجاد کننده عفونت و الگوی مقاومت آنها نقش مهمی در پیشگیری و درمان سریع عفونتهای سوختگی دارد این مطالعه به منظور بررسی عفونتهای زخم سوختگی در بخش سوختگی بیمارستان دانشگاهی امام رضا(ع) شهر مشهد و تعیین الگوی مقاومت باکتری های جداشده نسبت به آنتی بیوتیکها طراحی و اجرا گردید.
    روش کار
    در این بررسی از 126 بیمار بستری در بخش سوختگی بیمارستان دانشگاهی امام رضا (ع) تعداد 344 نمونه گرفته شد و پس از شناسایی گونه باکتری های موجود در نمونه ها، حساسیت این باکتری ها در برابر 14 آنتی بیوتیک مورد استفاده در بخش سوختگی با استفاده از روش Agar diffusion مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان می دهد که 7/27 % از نمونه های گرفته شده در اولین پانسمان استریل بودند و به تدریج با افزایش آلودگی در هفته سوم فقط 5 % زخم ها استریل بودند. در این مطالعه بیشترین آلودگی مربوط به باکتری پسودوموناس آئروژینوزا (7/31%) می باشد. دربین آنتی بیوتیکهای مورد بررسی بیشترین مقاومت در مقابل آموکسی سیلین دیده شد و بیشترین حساسیت نسبت به سیپروفلوکساسین و ایمی پنم مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش نشان می دهد که بخصوص در مورد باسیلهای گرم منفی و استافیلوکوکوس اورئوس احتمال آلودگی بالایی وجود دارد که بکارگیری روش های جدی پیشگیری از عفونت را ضرورتی انکار ناپذیر می نماید و در همین راستا برای درمان این عفونتها نیز بایستی در انتخاب داروی مناسب، آنتی بیوتیکهایی از قبیل سیپروفلوکساسین و ایمی پنم مدنظر باشد.
    کلیدواژگان: عفونت، زخم سوختگی، باکتری، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • رامین نبی زاده، کاظم ندافی، مسعود یونسیان، عبدالمهدی میرسپاسی، سوگل اوکتابی صفحه 63
    زمینه و هدف
    پراکندگی روستاها از نظر توزیع غیر همگون جغرافیایی روستاها و فاصله ی مکانی واحدهای مسکونی در یک روستا تامین، توزیع و پایش کیفیت آب را با مشکل روبرو ساخته است. در این پژوهش با هدف ارایه ی تصویری روشن از سیمای کنترل کیفیت آب شرب روستاهای استان تهران ضمن بررسی کیفیت باکتریولوژیکی آب شرب 70 روستای منتخب از مجموع 534 قصبه روستای تحت پوشش آب و فاضلاب روستایی استان تهران طی مدت 6 ماه از بهمن 1384 تا پایان تیر ماه 1385 میزان دسترسی روستاهای استان تهران به آب شرب بهداشتی مورد مطالعه قرار گرفت.
    روش کار
    مطالعه ها و بازدیدهای میدانی انجام شده در این تحقیق از نوع بررسی مقطعی بوده است و پس از تعیین تعداد نمونه های لازم با توجه به اسامی و جمعیت روستاهای تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تهران، با روش نمونه گیری سیستماتیک محل های نمونه برداری مشخص شد و 138 نمونه برای انجام آزمون های میکربی به آزمایشگاه انتقال داده شد. در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و Microsoft Excel تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    آب شرب 01/94 % از ساکنان روستاهای استان تهران فاقد آلودگی کلیفرم گرماپای بود، که این میزان در شهرستان های پاکدشت، ساوجبلاغ و دماوند کمتر از بقیه ی شهرستان ها و به ترتیب معادل 66/66، 31/86 و 68/86 % می باشد.
    میزان کدورت آب شرب 36/99 % جمعیت روستایی استان تهران کمتر از حداکثر مجاز استاندارد آب آشامیدنی ایران (5 واحد NTU) می باشد، که این میزان در شهرستان های ساوجبلاغ و ورامین به ترتیب معادل 51/96% و 30/99% می باشد. میزان کلر باقی مانده در آب شرب 39/92% جمعیت روستایی استان تهران در گستره ی 1-2/0 میلی گرم برلیتر می باشد، که این میزان در شهرستان های پاکدشت، دماوند و رباط کریم کمتر از بقیه ی شهرستان ها و به ترتیب معادل 67/75%، 45/85% و 98/83% می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به رهنمود سازمان جهانی بهداشت در سال 2006 برای ارزیابی سلامت میکربی آب، میانگین شاخص مطلوبیت فقدان باکتری اشرشیاکلی گرماپای در روستاهای استان تهران 01/94 % بود که در محدوده ی عالی قرار دارد. این شاخص در شهرستان های دماوند و ساوجبلاغ خوب، در شهرستان پاکدشت ضعیف و در بقیه ی شهرستان ها عالی ارزیابی شد. با بررسی توام شاخص های کلر باقی مانده، کدورت و کلیفرم گرماپای مشخص شد که 51/91 % از روستاهای استان تهران به آب شرب بهداشتی دسترسی دارند. ضمن بررسی محل هایی که آلودگی میکربی در آن ها مشاهده شده بود، مشخص شد که فرسودگی شبکه بیشترین سهم (70 %) را در بروز آلودگی میکربی آب شرب روستاهای استان تهران داشت.
    کلیدواژگان: استان تهران، مناطق روستائی، آب شرب، کیفیت میکروبی
  • جاسم سواری، نعمت الله جعفر زاده، امیر حسام حسنی، قدرت الله شمس خرم آبادی صفحه 75
    زمینه وهدف
    در این تحقیق کیفیت فیزیکی و شیمیایی، میزان خوردگی و همچنین غلظت فلزات سنگین در آب آشامیدنی شبکه توزیع شهر اهواز اندازه گیری گردید.
    روش کار
    با این هدف از76 نقطه، شامل آب خام ورودی وخروجی تصفیه خانه ها وشیرهای آب مصرفی شبکه توزیع شهری طی شش مرحله به فاصله هر ماه یکبار شامل 456 نمونه، طبق روش های استاندارد برداشت شده و مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج شش مرحله، مقدارعوامل کیفی شامل دما (°C19)،کدورت (NTU97/1)،pH (31/7)،pHs(88/7)،EC(μs/cm1678)،TDS(mg/l 1006)،DO(mg/l 78/6)،قلیائیت(mg/l 129)، کلسیم(mg/l 109)، کلرور(mg/l 293)،سولفات (mg/l 264)،شاخص خوردگی پایداری رایزنر(43/8) وغلظت فلزات سرب (μg/l 48/8)،کادمیوم(μg/l 972/0)،روی(mg/l 18/3)،مس(mg/l 168/0)،آهن(mg/l 257/0)ومنگنز(mg/l 031/0)درآب آشامیدنی شهراهوازنشان داده است.
    نتایج با نرم افزاز SPSSنسخه 5/11 مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفت. بررسی نتایج نشان داده است که ویژگی کیفیت فیزیکی و شیمیایی آب اهواز احتمالا نقش مهمی درایجاد خورندگی، نشت فلزات و اثرات نامطلوب کیفی و زییا شناختی روی آب داشته است. درمقایسه با استاندارد های ایران و محیط زیست آمریکا این آب ازکیفیت نسبتا مطلوبی برخورداراست و عوامل اصلی محدود کننده آن EC، TDS وسختی است.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های تحقیق دردوره مطالعه شاخص خوردگی پایداری رایزنرنیز، آب مذکور را درشرایط متمایل به خورندگی نشان داده و خورنده بودن آب، احتمالا عامل نشت فلزات ذکرشده به شبکه آب آشامیدنی شهراهواز باشد.
    کلیدواژگان: کیفیت آب آشامیدنی، عوامل فیزیکی و شیمیائی، شبکه توزیع، اهواز
|
  • M. Firouzbakht, H. Eftekhar Ardebili, F. Majlesi, A. Rahimi, M. Esmailzadeh Page 1
    Background And Aim
    Hearing impairment is one of the most common congenital defects. Unfortunately there have been no studies so far on the prevalence of various degrees of neonatal hearing, loss in Iran. As accurate determination of prevalence is crucial in estimating disease burden and planning subsequent interventions, we carried out this study to determine the prevalence of neonatal hearing impairment.
    Materials And Methods
    In this study, we assessed the prevalence of hearing loss among the newborns in province capitals and also looked at the role of some putative risk suggested by the Joint committee on Infant Hearing (JCIH). In this research, 76500 newborns who had undergone audiologist-administered screening tests were assessed by a special questionnaire designed specifically for this study.
    Results
    After trapshooting the overall prevalence of hearing loss was estimated and then cases were classified as moderate (40 - 65 db HL), severe (65 - 90 db HL), or profound (>90 db HL) hearing loss. Among the newborns examined, a total of 362 were diagnosed with hearing loss and hence the overall prevalence was estimated at 4.7 per thousand; 168 cases had moderate (2.2 × 10 -3), 114 cases had severe (1.5 × 10 -3) and 80 cases had profound (1.1 × 10 -3) hearing loss.The prevalence rate ranges from 2-3 × 10 -3 (in Hamedan and Mazandaran) to 7-8 × 10 -3 (in Yazd and Chaharmahal-Bakhtiari). In newborns with a family history of sensory-neural hearing loss the prevalence was 16 × 10 -3, compared to 18 × 10 -3 in those requiring blood transfusions, 15 × 10 -3 in newborns with a history of admission to neonatal intensive care units, 17 × 10 -3 in those with craniofacial anomalies, and 19 × 10 -3 in newborns with birth weights below 1500 grams.The sample included 39376 boys and 37124 girls; 193 boys (5 × 10 -3) and 169 girls (4.6 × 10 -3) were affected. The stratified prevalence in males (193) was 477 × 10 -3 for intermediate, 311 × 10 -3 for severe and 202 × 10 -3 for profound deafness. The rates in the female population were 437 × 10 -3 for intermediate, 320 × 10 -3 for severe and 273 × 10 -3 for profound hearing loss.
    Conclusion
    The results confirm the need for extensive neonatal screening programs, and the significant difference in prevalence between high-risk groups and the normal population provides justification for continuous audiologic screening in this group of newborns.
  • S.R. Majdzadeh, Sh Nedjat, J. Gholami, M. Ghorbani, M. Shokouhi, R. Yousefi Page 11
    Background And Aim

    In the past few years publications in the field of medicine have increased considerably in Iran and knowledge production in this country shows the greatest growth rate in the entire Middle East region. Considering the fact that 12% of all faculty members in the health and medical sector in Iran are employed by Tehran University of Medical Sciences, this university is regarded as the country's leading research institution. This study is focused on the behavior of the researchers in this university in terms of collaboration in research and factors that affect such behavior.

    Materials And Methods

    Our samples included all research projects in Tehran University of Medical Sciences that had obtained grants from inside and outside the university in 2004, had registered their contracts, had been finished by the time of this study (October 2006- March 2007) and whose final reports had been submitted (315 projects). The data collecting forms were filled for 301 files. The researcher's questionnaire was sent to the principal investigators of the projects and eventually 208 questionnaires were collected. We used the SPSS software package and the usual statistical tests (frequency ratio, chi square, analysis of variance and multiple linear regression with the Enter method) to assess the factors affecting the participation scores of individuals. Based on the data gathered from the forms, we used the UNICET software to analyze the 'cooperation network' between project directors and their principal co-workers and the relationship between different sections of the university.

    Results

    Only in 2.2 percent of the projects whose contracts were arranged in 1383 there has been some cooperation between the project director/principal coworkers and non-academic organizations. This ratio reaches 2.5% for collaboration with other universities. Among all projects, health system research programs show a better status of collaboration. Linear regression analysis showed that another important factor affecting the participation score is the "method for choosing the research topic". University-affiliated research centers only collaborate with the Schools of Medicine and Public Health, while in the School of Rehabilitation and Physical Medicine all projects are defined within the School's own structure, with virtually no collaboration with any other sections of the university.

    Conclusion

    The present study showed that research programs in this university include little collaboration with organizations outside the university or with other universities. Part of this is related to the current structure of the research sector in the country, which is largely financed by the government with hardly any participation by the private sector. Current potentials within the University make it possible to embark upon joint research initiatives with other academic institutions. As the possible effect of intervention on health system research has been shown, policies can be implemented to promote effective collaborative research at university and national level.

  • F. Rezaei, R. Majdzadeh, S. Nedjat, B. Golestan Page 25
    Background And Aim
    Cigarette smoking is a global problem, but is decreasing in most developed countries. Reports from the East Mediterranean show that unlike the 5 other WHO regions, cigarette smoking has not decreased in this particular zone. There is a vital need to address the problem, especially in the adolescent population. This qualitative study looks at the motives behind the smoking tendency in boys aged 13-15.
    Materials And Methods
    The study consisted of 6 focus group discussions performed in Tehran orientation (intermediate) schools; participants were male students aged 13 to 15 years. Purposeful sampling was used to draw in participants who were willing and able to take part in the group discussions. Each group was composed of 6-8 students, whose voices were recorded to determine themes and subthemes.
    Results
    Family and social factors have a more prominent role in creating the smoking tendency compared to individual factors. The most important elements are family history of smoking, having friends who smoke, poor parental control, conflicts at home, divorced parents, failure to consult with parents, easy availability and relative cheapness of cigarettes, and lack of information.
    Conclusion
    Serious attention must be paid to the social and family factors in the initiation of the smoking habit. Social and political institutions must come up with effective programs to control the social and family factors that have a role in creating the smoking tendency.
  • M. Shokoohi, A. Keshavarz, S. Majdzadeh, F. Siassi Page 35
    Background And Aim
    Breast carcinoma is the most common type of cancer in women. It has been estimated that 8-9 percent of all women will develop breast cancer during their lifespan. According to The Iranian Ministry of Health and Medical Education, the incidence of breast cancer in Iran has risen between 1984 and 1988 and the current mortality rate from this kind of cancer ranks fifth in the country.
    Materials And Methods
    In this case-control study, 110 patients with breast cancer (ages 20-60 yrs) were compared with a similar number of age- and sex-matched women hospitalized for other reasons. Cases were women with histologically confirmed in situ or invasive breast cancer diagnosed no more than 1 year before the interview and with no previous diagnosis of cancer at other sites. Controls were drawn from either patient relatives or from women with no history of cancer admitted to Imam Hospital for acute, non-neoplastic, non-gynecologic conditions unrelated to hormonal or digestive tract disease or to long-term diet modifications. We calculated odds ratios and performed Mantel-Haenzel as well as logistic regression tests to control for potential confounding factors.
    Results
    Odds ratios [with 95% confidence intervals] for total fat, saturated fatty acids, monounsaturated fatty acids (MUFA), polyunsaturated fatty acids (PUFA) and cholesterol were 1.97 [1.062-3.67], 1.19 [0.64-2.14], 2.2 [1.17-4.13], 4.11 [2.2-7.65] and 0.45 [0.25-0.83], respectively. After adjusting for energy, macronutrients, weight, age at first full-term pregnancy and the socioeconomic status, it emerged that the intake of PUFA (OR=6.38 and 95%CI: 1.95-20.83) had a positive association with breast cancer while cholesterol (OR=0.22 and 95%CI: 0.09-0.55) showed a negative relationship, though the latter finding only applies to menopaused women.
    Conclusion
    Undoubtedly, dietary factors involved in the etiology of breast cancer take many years to cause any pathologic changes in any organ. Nonetheless, one-year frequency of lipid intake is a good measure of individual's dietary habit throughout his/her adult life. Based on this, the present study suggests that increased PUFA intake- probably due to its high pro-oxidant potential- can be considered as a key factor in the rising incidence of breast cancer in Iran.
  • Z. Zamanian Ardakani, H. Kakooei, S.M.T. Ayattollahi, Sm Karimian, G. Nasle Seraji Page 47
    Background And Aim

    There are no occupational health data concerning the prevalence of mental disorders in Iranian hospital nurses. Such information may be a prerequisite for efficient occupational mental health interventions. The aim of this study was to determine mental health status among shift work hospital nurses.

    Materials And Methods

    This paper reports the findings of a cross-sectional survey that was part of a larger quasi-experimental study. We selected and evaluated 1195 nurses in 12 general hospitals in Shiraz (capital of Fars Province), using the 28-item version of the General Health Questionnaire (GHQ). We used structured observations in accordance with an occupational health checklist to assess working environment during the work period.

    Results

    Results indicated that 28.7% of nurses were in poor mental health. Mental disease was more common among females than males (p<0.05). Prevalence rates for anxiety and somatic symptoms were 42.2% and 35.5% respectively. The prevalence of depression was 11.9% and social dysfunction, 79.5%. There was a significant relationship between shift work and anxiety as well as sleep disorders (p< 0.05). Associations were also found between marital status and depression and between gender and social dysfunction (p< 0.001).

    Conclusion

    Prevalence figures for mental disorders are similar to those from nationwide surveys but it seems that social dysfunction and anxiety disorders are more common in nurses compared to the general population aged 15 and over. More attention must be paid to the health of shift work nurses (especially female staff). This can take the form of shift work health education programs, occupational health counseling, and periodic examinations.

  • K. Ghazvini, M. Malek Jafarian, M.H. Amouzegar Page 55
    Background And Aim
    Superinfection of burn wounds is a major cause of mortality and morbidity in hospital burn units. It is crucial for every burn center to determine the pattern of microbial colonization in burn wounds and the antimicrobial sensitivity profiles. This study was carried out on patients admitted to the Burn Unit of Emam Reza University Hospital, Mashhad, with the aim of verifying the pattern of microbial colonization of burn sites and determining the antimicrobial sensitivity of the isolated bacterial species.
    Materials And Methods
    In this study a total of 344 samples were obtained from 126 burn patients. After isolation and identification of bacteria, we used an agar diffusion method to determine sensitivity against 14 common antibiotics.
    Results
    Our results showed that 27.7% of the wounds were sterile at the time of the first dressing, but the rate of contamination increased with time so that only 5% of wounds were sterile by the third week; Pseudomonas aeroginosa was the most frequently isolated species (31.7%). Most of bacteria were resistant to amoxicillin; ciprofloxacin and imipenem emerged as the most effective antibiotics.
    Conclusion
    The common occurrence of gram-negative bacilli and staphylococci together with the sensitivity patterns show that we are far from eradication of wound infections, so there is an urgent need for improved infection control practices and policies.
  • R. Nabizadeh, K. Naddafi, M. Mohebbi, M. Yonesian, A.M. Mirsepasi, S. Oktaie Page 63
    Background And Aim
    The scattered state of the rural populations- in terms of both the distance between villages and the distance between residential units within a single village- has made the task of supply, distribution and monitoring the quality of water a difficult one. In this study we looked at the bacteriological quality as well as access to safe potable water in selected villages of Tehran Province. This research started in February 2006 and ended in July the same year.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional field study, sampling points were specified on the basis of the populations of the villages served by the Tehran Rural Water and Wastewater Company. After systematic sampling, the specimens were transferred to the laboratory for testing. Data were analyzed using the SPSS and Microsoft Excel software packages.
    Results
    Drinking water contamination with E. coli was observed in 5.99% of the villages. The degree of contamination was highest in the districts of Pakdasht, Savojblagh and Damavand, with rates of 33.34, 13.69 and 13.32 percent respectively. For 99.36% of the Tehran rural population the turbidity was lower than the standard value of 1053 set by the Iranian Institute of Standards and Industrial Research. Values in Savojblagh and Varamin were relatively higher, with rates of 96.51% and 99.30% respectively. Given the standard value of 1053, the residual chlorine levels were unacceptably low for 92.39% of the rural residents, with figures in the districts of Pakdasht, Damavand and Robatkarim reaching 75.67, 85.45 and 83.98 percent respectively.
    Conclusion
    Based on WHO guidelines concerning the microbial quality of water published in 2006, the average indicator for lack of E.coli in rural water of Tehran was 94.01%, i.e. at an excellent level. Levels were good for Damavand and Savojblagh, low in Pakdasht and excellent in all other districts.
  • J. Savari, N. Jaafazadeh, A.H. Hassani, G. Shams Khoram Abadi Page 75
    Background And Aims
    In this study we measured the quality, corrosiveness, Ryznar stability index, and heavy metal leakage in the drinking water distribution networks of Ahvaz.
    Materials And Methods
    A total of 76 sampling sites were selected for this purpose; the sites included inlet and outlet points in water treatment plants as well as consumers taps. We collected 456 samples in six stages and over a period of six month, following the procedures outlined in the Standard Method. Data were analyzed using the SPSS 11.5 software package.
    Results
    The average values obtained from the specimens were as follows: temperature (19 0C), turbidity (1.97NTU), pH (7.31), pHs (7.88), EC (1678µs/cm), TDS (1006mg/l), Alkalinity (129mg/l), Calcium (109mg/l), DO (6.78mg/l), Cl- (293mg/l), SO4-- (264mg/l), Ryznar stability index (8.43). Average heavy metal levels in tap water were as follows: Pb (8.48µg/l), Cd (0.972 µg/l), Zn (3.18 mg/l), Cu (0.168 g/l), Fe (0.257 mg/l), and Mn (0.031mg/l).
    Conclusion
    The results showed that the water quality has been affected in such a way as to cause corrosiveness, heavy metal leakage and aesthetic problems. We also showed that in comparison with USEPA and Iranian standards, the quality indices of the drinking water in Ahvaz were at an acceptable level, with the notable exception of a few indices such as TDS, EC, and hardness. The Ryznar stability index indicated that the drinking water in Ahvaz has corrosive properties and this could be one of the reasons behind the high rates of heavy metal leakage detected in this area.